Alcohol of drugs op het werk

Medewerkers die op werk onder invloed zijn van medicijnen, alcohol of drugs als cocaïne, xtc en wiet – het komt vaker voor dan je denkt. Ook als de medewerker buiten werktijd drinkt of drugs gebruikt, kan dat leiden tot allerlei ongewenste gevolgen op werk. Datzelfde effect heeft een gokverslaving, gameverslaving of seksverslaving. We vertellen je er alles over. Hoe je een alcoholprobleem of drugsprobleem herkent, hoe je het kunt voorkomen en hoe je hulp kunt bieden.

Test een medewerker of jezelf op verslaving

Vermoed je een alcoholprobleem, drugsprobleem of andere verslaving? Doe de test en ontdek hoe waarschijnlijk het is. De test is anoniem, duurt 3 minuten en geeft direct uitslag.

“Het gebruik van alcohol door medewerkers kost het bedrijfsleven jaarlijks € 1,7 miljard aan productiviteitsverlies”

middelen-laptop

Alcohol en drugs: maat houden is lastig

Drink met mate. Hoe eenvoudig het advies ook klinkt, voor velen is het lastig een grens te trekken. Hoe verloopt dat proces eigenlijk en wat voor verslavende middelen en gewoonten zijn er?

Meer over gebruik en verslaving >

veiligheid

De invloed van alcohol en drugs op werk

Sommige medewerkers gebruiken alcohol of drugs zelfs tijdens werktijd. Vaker vindt het gebruik buiten werktijd plaats, maar ook dat beïnvloedt hun functioneren op het werk.

De impact op het functioneren >

man-alcohol

Herken gebruik alcohol of drugs

Frequent ziek op maandag, vage smoesjes. Slechte articulatie, conflicten op de werkvloer. Er zijn diverse signalen die wijzen op problematisch gebruik van medicijnen, alcohol of drugs.

Herken alcoholprobleem of drugsprobleem >

Alle betrokkenen

Ga je gebruik of een doseringsprobleem te lijf, dan zijn er ineens veel partijen betrokken, van bedrijfsarts tot psycholoog en kliniek. We schetsen het speelveld.

Bekijk alle betrokkenen en hun rol >

betrokkenen

Daarom Be-Responsible

  1. Ervaringsdeskundig in gebruik en herstel
  2. Grip op het traject
  3. Snelle toegang tot GGZ
  4. We zijn realistisch

Meer over ons >

Vaste partners

Diverse arbodiensten hebben ons opgenomen in hun providerboog. Onder meer De Arbodienst (Paradigma Groep), ArGon Groep, One Underwriting (AON), Human Capital Care, ArboUnie, Assist Verzuim en Verzuimfocus

Over ons / partners >

Contact

Meer weten?
Onze experts denken graag met je mee.

+31 35 750 50 16

info@be-responsible.nl