Alcohol of drugs op het werk

Onder invloed op werk – van medicijnen, alcohol of drugs als cocaïne, xtc en wiet – het komt vaker voor dan je denkt. Ook gebruik buiten werktijd kan leiden tot allerlei ongewenste situaties op werk. Datzelfde effect heeft een gokverslaving, gameverslaving of seksverslaving. We vertellen je alles over problematisch gebruik, en hoe je het herkent.

Test een medewerker of jezelf

Vermoed je overmatig gebruik of een verslaving? Doe de test en ontdek hoe waarschijnlijk het is. De test is anoniem, duurt 3 minuten en geeft direct uitslag.

“Alcoholgebruik kost het bedrijfsleven jaarlijks € 1,7 miljard aan productiviteitsverlies”

middelen-laptop

Alle soorten en maten

Er zijn circa twee miljoen verslaafden in Nederland. Die hebben een probleem met middelen als alcohol, cocaïne, XTC en wiet. Of met gewoonten zoals gokken, gamen of seks.

Verslavende middelen en gewoonten >

veiligheid

De invloed op werk

Sommige mensen zijn onder invloed op de werkvloer. Anderen gebruiken weliswaar buiten werktijd, maar op de zaak functioneren ze toch anders. Dat heeft consequenties.

De impact op het functioneren >

man-alcohol

Herken gebruik

Frequent ziek op maandag, vage smoesjes. Slechte articulatie, conflicten op de werkvloer. Er zijn diverse signalen die wijzen op problematisch middelengebruik.

Signalen van gebruik >

Alle betrokkenen

Ga je gebruik of een doseringsprobleem te lijf, dan zijn er ineens veel partijen betrokken, van bedrijfsarts tot psycholoog en kliniek. We schetsen het speelveld.

Bekijk alle betrokkenen en hun rol >

betrokkenen

Daarom Be-Responsible

  1. Ervaringsdeskundig in gebruik en herstel
  2. Grip op het traject
  3. Snelle toegang tot GGZ
  4. We zijn realistisch

Meer over ons >

Vaste partners

Diverse arbodiensten hebben ons opgenomen in hun providerboog. Onder meer De Arbodienst (Paradigma Groep), ArGon Groep, One Underwriting (AON), Human Capital Care, ArboUnie, Assist Verzuim en Verzuimfocus

Over ons / partners >

Contact

Meer weten?
Onze experts denken graag met je mee.

+31 35 750 50 16

info@be-responsible.nl