Begeleiding van werkgever

Gebruik van middelen op de werkvloer? Voor de continuïteit en de veiligheid wil je er als werkgever zo snel mogelijk vanaf. Wij zijn specialist in het oplossen van probleemcasussen. We organiseren professionele hulp voor gebruikers en geven jou als werkgever grip op het traject. Bovendien houden we de opties open: zo kun je later nog beslissen of je met deze werknemer door wil, of dat je geen toekomst meer ziet.

“Is drugsgebruik in het weekend een privéaangelegenheid?”

Vragen van werkgevers over gebruik

 • Medewerker geeft alcoholprobleem toe. Wat nu?
 • Ik vermoed drugsgebruik bij een medewerker. Wat kan ik doen?
 • Wanneer mag ik een medewerker testen?
 • Re-integratie van behandelde medewerker; wat is verstandig?
 • Ziek thuis door verslaving. Wat kan ik?
 • Wij willen het dienstverband ontbinden vanwege gebruik. Hoe te handelen?

Op al je vragen staan wij je bij met raad en daad.

 

Zorgplicht en juridisch verantwoord

Volgens de wet draag je als werkgever – tot zekere hoogte – een zorgplicht voor je medewerker. Wij kunnen namens jou de juiste zorg en interventies voor je medewerker organiseren. In deze trajecten zijn we gewend om ons werk af te stemmen met casemanagers, arbodiensten en bedrijfsartsen. Van de complete begeleiding en van elke activiteit brengen we netjes verslag uit, voor dossieropbouw. Zo voldoe je juridisch aan je verplichtingen. We zijn erkend door verzekeraars, GGZ-zorgkosten worden vrijwel altijd gedekt vanuit de basisverzekering van de medewerker.

 

Alcoholtest of drugstest

Vrijwel alle middelen zijn detecteerbaar, dus een test kan duidelijkheid bieden. Vanwege de privacy mag je als werkgever niet in alle situaties testen, maar wel in specifieke gevallen. Bijvoorbeeld wanneer de medewerker in een behandeltraject of nazorgtraject zit. Van een test gaat een preventieve werking uit, en het kan ook terugval voorkomen. We adviseren je graag over de mogelijkheden en we organiseren de test.

Contact

Meer weten?
Onze experts denken graag met je mee.
+31 35 750 50 16
info@be-responsible.nl

Dit levert het de werkgever op

 • Als werkgever voldoe je aan de zorgplicht
 • Je borgt veiligheid- en gezondheidsrisico’s
 • De relatie medewerker-werkgever blijft zuiver
 • Grip op het hele traject
 • Juridische verslaglegging voor dossieropbouw

FishPartners

Peter Frans Koelewijn, Directeur

“What’s in a name? Be-Responsible, oftewel: pak je verantwoordelijkheid. Dat is precies waar het om draait in ons bedrijf! Daar past geen drugs of alcohol bij. Be-Responsible ondersteunt onze organisatie daarbij als het gaat om regelgeving, voorlichting en het oplossen van problemen als deze zich voordoen. Ze doen dat met respect voor de medewerkers én met oog voor het bedrijfsbelang.”