Preventie | ADM-beleid (alcohol, drugs, medicijnen op werk)

Met preventie en beleid kun je veel problemen met alcohol, drugs en medicijnen op het werk voorkomen. In zo’n ADM-beleid (Alcohol, drugs, medicijnen op werk) maak je duidelijke afspraken over wat je als werkgever toestaat, welke preventieve interventies mogelijk zijn en welke sancties er gelden bij overtreding. Wij weten als geen ander wat er in zo’n ADM-beleid moet staan en kunnen je helpen een daadkrachtig en toepasbaar ADM-beleid op te stellen. Met de benodigde kennis en ondersteuning voor alle lagen van de organisatie.

Contact

Meer weten?
Onze experts denken graag met je mee.
+31 35 750 50 16
info@be-responsible.nl

“Gebruik van drugs heeft impact op het werk,
tot 49 verzuimdagen per jaar”

hulp

ADM-beleid (alcohol, drugs, medicijnen) opstellen

Regels, procedures en sancties bij overtreding vormen de basis van goed beleid voor alcohol, drugs en medicijnen. Wij helpen je met het opstellen van een daadkrachtig ADM-beleid.

ADM-beleid opstellen >

class room

Training en voorlichting alcohol en drugs op het werk

Basiskennis van alcohol, drugs en medicijnen op werk en een breed bewustzijn op de werkvloer, verkleinen de risico’s. Voorlichting en training zijn daarbij een krachtig instrument.

Training en voorlichting >

A-D-test

Alcoholtest, drugstest

Niemand wil positief getest worden op alcohol, drugs of medicijnen en door de mand vallen. Daarom is individueel en random testen een krachtig instrument om middelengebruik te ontmoedigen.

Alcoholtest en drugstest >

Masterclass Alcohol, drugs en medicijnmisbruik

Een gratis Online Masterclass voor HR en arbo-professionals over middelengebruik op de werkvloer.

Naar de masterclass >

Masterclass-web