Dit is Be-Responsible

Expert in gebruiks- en verslavingsproblematiek

Problematiek met alcohol of drugs op de werkvloer voorkomen of verhelpen? Wij zijn dé expert. Wij kennen het belang van werkgevers en zijn ervaringsdeskundig, we begrijpen gebruikers als geen ander. Dat maakt ons een waardevolle en daadkrachtige gesprekspartner. We willen delen wat we zelf ontvangen hebben: vrijheid van verslaving, kennis van preventie en hersteltrajecten, en een werkgeversoplossing voor problematiek bij medewerkers. Onvermoeibaar zetten we ons in voor een werkvloer zonder problematisch gebruik.

4 redenen om met ons te werken

 • Gecertificeerde professionals met ervaringsdeskundigheid als meerwaarde. We hebben gebruik ervaren en overwonnen. We weten wat werkt, hoe je valkuilen omzeilt. Als geen ander kunnen we een gebruiker motiveren om te stoppen.

 • Grip op het traject. We kennen alle wegen die naar Rome leiden. Zo weten de medewerker en de werkgever precies welk proces ze kunnen verwachten. En welke keuzes er zijn.

 • Snelle toegang tot GGZ. Wachttijden van maanden? Niks daarvan. Dankzij onze persoonlijke contacten kunnen onze cliënten binnen enkele weken van start, precies met de juiste zorg.

 • Realistisch. De weg gaat niet over rozen. Niet iedereen kan zijn oude leventje weer oppakken, daar zijn we vanaf de start duidelijk over. We schetsen een eerlijk perspectief.

Ons team

Expert in gebruiks- en verslavingsproblematiek

Onze interventionisten

Onze interventie specialisten zijn professioneel bijgeschoolde en gecertificeerde ervaringsdeskundigen. Hierin is professioneel handelen leidend en ervaringsdeskundigheid steunend.

We maken gebruik van Elsden training als partner voor basisvorming en bijscholing. Onze werknemers doorlopen de cyclus van basale en aanvullende scholing in Verslavingskunde (Diploma VKI), Interventie (Arise © ) en Motiverende Gespreksvoering (Miller, Rollnick). In de gesprekken wordt tevens gebruik gemaakt van Cognitieve Gedragstherapeutische werkvormen (Erkend en geïnitieerd door Vereniging Cognitieve Gedragstherapie, VCGt).

Onze klanten

Be-Responsible is werkzaam bij meer dan 300 organisaties waaronder

logo Jumbo

Wat we voor klanten doen en wat zij van ons werk vinden? Lees praktijkverhalen >

Samenwerking met verzekeraars

Samenwerking met arbodiensten en verzuimprofessionals

Onze partners

Wat we voor onze partners doen en wat zij van ons werk vinden? Lees praktijkverhalen >

Voorlichting aan jongeren op school

Be-Responsible is nauw verbonden aan de stichting Be Aware. Deze stichting zet zich in om jongeren op middelbare scholen voorlichting te geven over ‘gewoonten en verslaving’. Die missie steunen wij met heel ons hart. We zijn dan ook sponsor en geven belangeloos voorlichting over dit onderwerp op diverse scholen. In een dagdeel geven we jongeren inzicht in de risico’s van social media, gamen, eetgewoonten, alcohol, blowen en andere drugs. Tegelijk proberen we hen weerbaarder te maken tegen verleiding en groepsdruk.

Be Aware geeft inmiddels voorlichting bij zo’n 100 scholen en bereikt jaarlijks 12.000 jongeren. Dat klinkt behoorlijk, maar het is feitelijk veel te weinig. Want ieder kind heeft recht op voorlichting. Wij nodigen je dan ook van harte uit om hen te sponsoren. Zo kun je via het Scholen Adoptie Plan ook een specifieke school aandragen, bijvoorbeeld die uit de buurt of die van jouw kind. Waarna Be Aware bij die school jongeren kan voorlichten. Voor meer informatie neem contact met ons op: info@stichting-be-aware.nl.

Gastspreker op events

Onze kennis delen we graag publiekelijk, we brengen onze expertise helder over en spreken er vol vuur over. Want problemen met alcohol en drugs op het werk – of met gaming of gokken – komen veel te vaak voor. De problematiek is ook complexer dan veel mensen denken, zowel voor de gebruiker zelf, als voor werkgevers en mensen die willen helpen. Want wat kun je eigenlijk doen om iemand echt te helpen, en wat helpt juist niet? Wie is verantwoordelijk en wat is juridisch verstandig? Met jarenlange ervaring als adviseur aan werkgevers én als ex-gebruikers, geven we toehoorders een boeiend inkijkje in beide kanten van het verhaal. Dat geeft inzicht. Zo weten we mensen te raken, met gemak een hele zaal vol.

Zoek je een gastspreker? Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden.

We verzorgden al presentaties bij

 • KNMG invitational conference
 • Nationaal Arbocongres
 • RNVC casemanagers congres
 • JobUP vrienden van de Hoop
 • Apply Veiligheidsdag
 • VCA Congres, Hilversum
 • Zorg van de Zaak Verslavingscongres
 • NVAB bedrijfsgeneeskundedagen
 • Congres veilig werken, Rotterdam
 • Arbodag vlees en vleeswaren
 • Masterclass Veiligheidsregio Zuid-Oost

Contact

  Naam

  Bedrijfsnaam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Vraag of opmerking

  Gratis adviesgesprek

  Plan rechtstreeks in onze agenda een adviesgesprek in. Kies voor telefonisch of Teams. Jouw vraag krijgt dan 15 minuten volle aandacht van onze expert.

  Plan jouw gratis adviesgesprek >

  Be-Responsible

  Loosdrechtse Bos 21E
  1213 RH  Hilversum
  035 750 50 16
  info@be-responsible.nl